Kapcsolat

Magyar Sertésegészségügyi Társaság (MASETA)

Székhely: 1078 Budapest 7. ker., István u. 2.
Levelezési cím: 2100 Gödöllő, Asbóth Sándor u. 2.
Telefon: +36209670682
E-mail: info.maseta@gmail.com



MASETA Ősz 2024

2024.10.31.

Időpont: 2024 október 31. (csütörtök) 9:00 – 15:15 (regisztráció 8:15-től)
Helyszín: Flow Hotel&Conference, Inárcs, Szent György u. 12. (M5 pihenő)

Jelenkezési határidők:
Early bird: 2024. szept 17 - okt 4.
Normál: okt 5 - okt 25.

Jelentkezés

Date: 31 Oct 2024 (Thursday) 9:00 – 15:15 (entrance open: 8:15)
Place: Flow Hotel&Conference, Szent György str. 12, Inárcs (next to M5)

Application deadlines:
Early bird: 17 Sep - 4 Oct 2024
Normal: Oct 5 - Oct 25.

Registration

MASETA Ősz 2024 Program

9:05– 9:15

Elnöki megnyitó

Opening by President MASETA (Hungarian Association of Porcine Health Management)

1. Blokk: A sertéstartás környezeti lábnyoma

1st Session: Environmental footprint of pig farming

9:15–
9:45

A sertéstartás környezeti lábnyomának összetevői és ezek számítása – Dr. Márkus Richárd (PhD, DSM-Firmenich, Németország)

Components and calculation of environmental footprint of pig farming – Dr. Richárd Márkus (PhD, DSM-Firmenich, Germany)

9:45– 10:10

A PRRS-mentesítés hatása a magyarországi sertéstartás környezeti lábnyomára – Dr. Szabó István (az állatorvostudomány kandidátusa, MASETA)

Impact of PRRS eradication on the environmental footprint of pig farming in Hungary – Dr. István Szabó (PhD, MASETA)

10:10– 10:30

A Lawsonia intracellularis hatása a termelékenységre és a fenntarthatóságra – Dr. Robert Tabelling, (Dipl. ECPHM, MSD Németország)

Impact of Lawsonia intracellularis on production and sustainability – Dr. Robert Tabelling, (Dipl. ECPHM, MSD Germany)

10:30– 10:50

(20 perc) Kerekasztal

(20 min) Round table discussion

10:50– 11:20

KÁVÉSZÜNET (30 perc)

COFFEE BREAK (30 min)

2. Blokk: A klímaváltozás kihívásai: sertéstartás a forróságban

2nd Session: Challenged by the climmate change; pig farming in the heat

11:20– 11:50

A hőstressz hatásai a sertések viselkedésére, termelési paramétereire – Dr. Antoni Dalmau (PhD, Senior Researcher Animal Science IRTA, Spanyolország)

Effect of heat stress on behaviour and production of pigs – Dr. Antoni Dalmau (PhD, Senior Researcher Animal Science IRTA, Spain)

11:50– 12:10

Istállói klímaszabályozási megoldások – Adrien Lemeteyer (Ing.MSc, Technikai Igazgató; I-TEK SAS, Tremeur, Franciaország)

Climate control solutions on pig farms – Adrien Lemetayer (Ing.MSc Technical Director; I-TEK SAS, Tremeur, France)

12:10– 12:30

Istállói klímaszabályozási megoldások – Sven van Genugten (MSc, Ügyvezető Igazgató; Genugten Agri Projects BV, Sint Oudenrode, Hollandia)

Climate control solutions on pig farms – Sven van Genugten (MSc, Managing Director; Genugten Agri Projects BV, Sint Oudenrode, The Netherlands)

12:30– 12:50

Kánikula a sertéshizlaldákban az állatorvos szemszögéből – Dr. Kovács Rezső (magánállatorvos, MASETA)

Heatwave on the fattening farms; view of a practitioner vet – Dr. Rezső Kovács (MSc, private veterinarian, MASETA)

12:50–
13:10

(20 perc) Kerekasztal

(20 min) Round table discussion

13:10–
13:40

KÁVÉSZÜNET (30 perc)

COFFEE BREAK (30 min)

3. Blokk:  Antibiotikumok a sertéságazatban: termelői és fogyasztói oldal

3rd Session: Antimicrobials in pigs; producer and customer sides

13:40– 14:10

A magyarországi sertéságazat antibiotikumfelhasználásának alakulása – Dr. Gombos László (magánállatorvos, MASETA)

Trends in antimicrobial use of pig farms in Hungary – Dr. László Gombos (MSc, private veterinarian, MASETA)

14:10– 14:30

Egy hízó-előállító integráció antibiotikumfelhasználása és ennek összefüggése a jövedelmezőséggel – (Dr. Szendi Róbert állatorvos, takarmányozási tanácsadó Permex Vet Kft

Antimicrobial use and its relation to the profitability in a slaughter pig producer company – (Dr. Róbert Szendi MSc, veterinarian, feeding consultant Permex Vet Kft

14:30– 14:50

GMO- és antibiotikummentes sertéstermékek egy áruházlánc polcain (Papp Roland cégvezető, Lidl Magyarország)

GMO and antibiotics free pork products on the shelves of a supermarket chain (Roland Papp, Purchasing Manager, Lidl Magyarország Co)

14:50– 15:10

(20 perc) Kerekasztal

(20 min) Round Table discussion

15:10

Elnöki zárszó

Closing words

15:15

EBÉD

LUNCH

Az előadásokhoz szinkrontolmácsolást biztosítunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Jelentkezés

A rendezvényt a Magyar Állatorvosi Kamara 135/TK/2024/MÁOK számon nyilvántartásba vette.
A részvételért 30 továbbképzési pont jár.

Simultaneous interpretation English-Hungarian vice versa is provided.
The right to change the programme is reserved.

Registration


Vissza az előző oldalra!
Weboldalunk sütiket (cookie) használ működése folyamán annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek, valamint a látogatottság mérése céljából. A sütik használatát bármikor letilthatja! Erről bővebb információkat olvashat itt: Adatkezelési tájékoztatónk
Magyar Sertésegészségügyi Társaság (MASETA) - MagyarMagyar Sertésegészségügyi Társaság (MASETA) - English