Székhely: 1078 Budapest 7. ker., István u. 2.
Levelezési cím: 2100 Gödöllő, Asbóth Sándor u. 2.
Telefon: +36209670682
E-mail: info.maseta@gmail.com
Időpont: 2024 október 31. (csütörtök) 9:00 – 15:15 (regisztráció 8:15-től) Jelenkezési határidők: |
Date: 31 Oct 2024 (Thursday) 9:00 – 15:15 (entrance open: 8:15) Application deadlines: |
9:05– 9:15 |
Elnöki megnyitó Opening by President MASETA (Hungarian Association of Porcine Health Management) |
1. Blokk: A sertéstartás környezeti lábnyoma 1st Session: Environmental footprint of pig farming |
|
9:15– 9:45 |
A sertéstartás környezeti lábnyomának összetevői és ezek számítása – Dr. Márkus Richárd (PhD, DSM-Firmenich Ausztria) Components and calculation of environmental footprint of pig farming – Dr. Richárd Márkus (PhD, DSM-Firmenich Austria) |
9:45– 10:10 |
A PRRS-mentesítés hatása a magyarországi sertéstartás környezeti lábnyomára – Dr. Szabó István (az állatorvostudomány kandidátusa, MASETA) Impact of PRRS eradication on the environmental footprint of pig farming in Hungary – Dr. István Szabó (PhD, MASETA) |
10:10– 10:30 |
A Lawsonia intracellularis hatása a termelékenységre és a fenntarthatóságra – Dr. Robert Tabelling, (Dipl. ECPHM, MSD Németország) Impact of Lawsonia intracellularis on production and sustainability – Dr. Robert Tabelling, (Dipl. ECPHM, MSD Germany) |
10:30– 10:50 |
(20 perc) Kerekasztal (20 min) Round table discussion |
10:50– 11:20 |
KÁVÉSZÜNET (30 perc) COFFEE BREAK (30 min) |
2. Blokk: A klímaváltozás kihívásai: sertéstartás a forróságban 2nd Session: Challenged by the climmate change; pig farming in the heat |
|
11:20– 11:50 |
A hőstressz hatásai a sertések viselkedésére, termelési paramétereire – Dr. Antoni Dalmau (PhD, Senior Researcher Animal Science IRTA, Spanyolország) Effect of heat stress on behaviour and production of pigs – Dr. Antoni Dalmau (PhD, Senior Researcher Animal Science IRTA, Spain) |
11:50– 12:10 |
Istállói klímaszabályozási megoldások – Adrien Lemeteyer (Ing.MSc, Technikai Igazgató; I-TEK SAS, Tremeur, Franciaország) Climate control solutions on pig farms – Adrien Lemetayer (Ing.MSc Technical Director; I-TEK SAS, Tremeur, France) |
12:10– 12:30 |
Istállói klímaszabályozási megoldások – Sven van Genugten (MSc, Ügyvezető Igazgató; Genugten Agri Projects BV, Sint Oudenrode, Hollandia) Climate control solutions on pig farms – Sven van Genugten (MSc, Managing Director; Genugten Agri Projects BV, Sint Oudenrode, The Netherlands) |
12:30– 12:50 |
Kánikula a sertéshizlaldákban az állatorvos szemszögéből – Dr. Kovács Rezső (magánállatorvos, MASETA) Heatwave on the fattening farms; view of a practitioner vet – Dr. Rezső Kovács (MSc, private veterinarian, MASETA) |
12:50– 13:10 |
(20 perc) Kerekasztal (20 min) Round table discussion |
13:10– 13:40 |
KÁVÉSZÜNET (30 perc) COFFEE BREAK (30 min) |
3. Blokk: Antibiotikumok a sertéságazatban: termelői és fogyasztói oldal 3rd Session: Antimicrobials in pigs; producer and customer sides |
|
13:40– 14:10 |
A magyarországi sertéságazat antibiotikumfelhasználásának alakulása – Dr. Gombos László (magánállatorvos, MASETA) Trends in antimicrobial use of pig farms in Hungary – Dr. László Gombos (MSc, private veterinarian, MASETA) |
14:10– 14:30 |
Egy hízó-előállító integráció antibiotikumfelhasználása és ennek összefüggése a jövedelmezőséggel – (Dr. Szendi Róbert állatorvos, takarmányozási tanácsadó Permex Vet Kft Antimicrobial use and its relation to the profitability in a slaughter pig producer company – (Dr. Róbert Szendi MSc, veterinarian, feeding consultant Permex Vet Kft |
14:30– 14:50 |
GMO- és antibiotikummentes sertéstermékek egy áruházlánc polcain (Papp Roland cégvezető, Lidl Magyarország) GMO and antibiotics free pork products on the shelves of a supermarket chain (Roland Papp, Purchasing Manager, Lidl Magyarország Co) |
14:50– 15:10 |
(20 perc) Kerekasztal (20 min) Round Table discussion |
15:10 |
Elnöki zárszó Closing words |
15:15 |
EBÉD LUNCH |
Az előadásokhoz szinkrontolmácsolást biztosítunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
A rendezvényt a Magyar Állatorvosi Kamara 135/TK/2024/MÁOK számon nyilvántartásba vette.
A részvételért 30 továbbképzési pont jár.
Simultaneous interpretation English-Hungarian vice versa is provided.
The right to change the programme is reserved.